Català -  Español - 
   
 
:. Serveis de paleografia

:. Serveis d'investigació històrica
ASSESSORIA EN DOCUMENTACIÓ I INVESTIGACIÓ HISTÒRICA
UNA MIRADA PROFESSIONAL AL PASSAT
 
PROFESSIONALS
 
 

Llicenciada en Història per la Universitat de Barcelona (UB) i doctora en Història per la mateixa universitat. Postgrau en Innovació Docent per a Professorat Novell de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UB. És investigadora associada de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) i membre de l’Associació de Recerca i Difusió Interdisciplinària en Cultures Medievals (ARDIT).

Entre 2006 i 2010 va gaudir d’una beca predoctoral APIF pel Departament d’Història Medieval, Paleografia i Diplomàtica de la Universitat de Barcelona. Durant aquest període va participar en el projecte per a la recuperació d’arxius patrimonials “La memoria escrita en el ámbito privado catalán: recuperación y estudio de archivos y documentos” del Ministerio de Ciencia e Innovación. També va realitzar estades breus a universitats i institucions de França i Itàlia: el Centre d’Études Supérieures de Civilisation Médiévale (CESCM) de Poitiers, l’École Nationale des Chartes de París, la Université Toulouse II-Le Mirail i el Dipartimento di Paleografia e Medievistica de la Università di Bologna. Ha participat en congressos, seminaris i en excavacions arqueològiques de caire nacional i internacional.     

Durant el curs 2009-2010 va impartir l’assignatura “Tècniques Paleogràfiques Medievals” per al Departament d’Història Medieval, Paleografia i Diplomàtica de la Universitat de Barcelona. També ha impartit el curs “Paleografia pràctica per a la descripció somera de documents (s.XIII-XVIII)” per a l’Associació d’Arxivers i Gestors Documentals de Catalunya (setembre-octubre 2015).

L'any 2010 va coeditar el Llibre de la Baronia d'Eramprunyà (Pagès) i el 2012 va participar en l'edició i estudi de les actes municipals del Consell de Tremp (segles XV-XVI). El 2014 va editar  El manual notarial de Joan Pau Ferrer i Sala, notari de Sitges (1794-1796) (Fundació Noguera-Pagès), el 2015 el Catàleg de pergamins de Canet de Mar (Aj. de Canet de Mar-CEC-Els 2 Pins) i ha participat en l’edició del Diplomatari de Santa Clara de Barcelona (segles XI-XIII). També col·labora des de 2010 amb el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) en la creació de materials per a les seves activitats i és membre d’Ardit Ensemble, conjunt dedicat a la recerca i la difusió del patrimoni musical català i europeu medieval.

  José Fernando Mota
 
 

Llicenciat en hist˛ria per la Universitat Aut˛noma de Barcelona (UAB), i diplomat en Biblioteconomia i Documentaciˇ per la Universitat de Barcelona (UB) amb premi extraordinari. Ha estat Premi Gausac dĺhist˛ria local de Sant Cugat del VallŔs. Ha treballat com a bibliotecari i arxiver en diferents centres documentals.

Investigador associat al Centre d'Estudis sobre les ╚poques Franquista i DemocrÓtica de la Universitat Aut˛noma de Barcelona (UAB). Les seves recerques hist˛riques sĺhan centrat en la Rep˙blica, la Guerra Civil i el Franquisme.

És autor de La República, la guerra i el primer franquisme a Sant Cugat del Vallès, 1931-1941 (2001) i “Mis manos, mi capital": els treballadors de la construcció, les CCOO i l’organització de la protesta a la Gran Barcelona, 1964-1978(2010). També és coautor d'Història gràfica de la Tenería Moderna Franco-Española (1999), Topcat 1963-1977: l'antifranquisme català davant el Tribunal de Orden Público (2010), "Cuellos blancos", de empleados a trabajadores : el movimiento sindical de banca y ahorro en Barcelona, 1957-1980 (2013) i La muerte del espía con bragas: falangistas, policías, militares y agentes secretos en la Barcelona de posguerra (2013). A més ha publicat articles sobre qüestions arxivístiques, d'història del moviment obrer sota el Franquisme i sobre l’extrema dreta en els anys trenta a les revistesLligall, Historia, trabajo y sociedad i Historia y política. Autor del bloc Història de Sant Cugat del Vallès.

 
  Francesc Sevillano  
 
 

Diplomat en Ciència Genealògica per la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària (SCGHSVN)  l’any 1991. Va realitzar-hi cursos de Grau de Genealogia i d’Heràldica l’any 1985, així com un curs de Paleografia Moderna l’any 1996. És membre de la SCGHSVN des de l’any 1984.

Ha realitzat més d’una trentena d’estudis genealògics, majoritàriament de famílies catalanes però també d’altres territoris de l’Estat espanyol. Ha publicat articles sobre els orígens de cognoms antics de Cabrera de Mar (1990) i de Badalona (1991). També ha publicat Famílies Badalonines, reportatges de caire periodístic, genealògic, divulgatiu i documentalista a Identitat Badalona, entre 1991 i 1995.

El 1999 va fundar el Grup de Genealogia de Badalona, format per afeccionats a aquesta ciència que tenen com a nexe comú aquesta població. Actualment n’és el coordinador.

Va ser membre de la Comissió pro-Adequació de l’escut de Badalona, que pugnava per poder inscriure l’escut de Badalona al Registre Oficial dels Símbols dels Ens Locals de Catalunya.
Actualment, i des de 1977, és membre dels Amics del Museu de Badalona i usuari de les entitats genealògiques Ancestry, Genealogie.com, Geneanet, Family Search i Taller de Genealogia.

 
Data de creació: setembre de 2012
Data darrera actualització: setembre 2016
 
 
  Contactar
ebla manuscripta - C/ Riu de l’Or 25, baixos - 08034 Barcelona - Tel. 679 915 306 info @ eblamanuscripta.cat Avisos Legals